Creare Logo

Logo-ul este poza de buletin a unui brand. Cine nu şi-o doreşte reprezentativă, atrăgătoare şi expresivă? Etapa de creare logo înseamnă unul dintre punctele de pornire ale unui brand, iar rezultatul său apare atunci când e recunoscut oriunde şi oricând.

“Hai să facem cunoștință!” – spune prin imagine logo-ul creat

În identitatea unui brand, logo-ul contează la fel de mult ca numele brand-ului în sine. În fiecare dintre campaniile de promovare ulterioare, el va susţine brand-ul până când acesta ajunge să fie recunoscut doar prin simpla sa prezenţă. Poţi reţine un logo care îţi transmite o informaţie, însă niciodată o imagine ştearsă.

Serviciul de creare logo se supune nu acţiunilor unui graphic designer, ci creativităţii și înțelegerii business-ului de către acesta. Dacă un business poate ieşi în evidenţă prin iniţiative, campanii, produse, nume sau orice alt element de advertising, logo-ul trebuie să aibă potenţialul să ajungă în topul celor mai cunoscute din nişa sa.

Cum trebuie să creăm un logo impecabil

Logo-ul completează brand-ul pe termen lung, aşa că nu are cum să fie altfel decât:

  • Simplu, dar cu o amprentă unică şi inconfundabilă;
  • Reprezentativ pentru business-ul tău şi nu pentru industria din care face parte;
  • Memorabil, pentru că marchează conceptul de comunicare al business-ului;
  • Clasic, însă versatil – logo-ul trebuie să lase loc unor posibile schimbări, după decenii, însă nu suficient de mari încât să intervină peste elementele sale cheie;
  • Este potrivit tuturor atributelor brand-ului, ca să îl poată poziţiona pe piaţă.

5 mesaje pe care le transmitem prin crearea unui logo de calitate

Pentru un graphic designer cu experienţă, logo-ul înseamnă cercetare, brainstorming, ore de testat idei, o altă idee colosală şi implementare în cea mai potrivită paletă de culori. Dar, ce se întâmplă după task-urile de creare logo, livrare şi implementare?

Logo-ul are îndatoriri continue faţă de brand, pe care trebuie să le ducă la bun sfârşit. Să vedem câteva dintre ele:

1. Creăm un logo ce face brand-ul ușor de recunoscut

Serviciul de creare logo înseamnă, de fapt, încă o piesă care completează puzzle-ul brand-ului. Însă, acesta trebuie să fie unic şi să îl diferenţieze faţă de competitori.

Există o capcană a logo-urilor ce reflectă industria din care un brand face parte – de aceea, de exemplu, multe service-uri de maşini au desene cu… maşini. Logo-ul le transmite celor care au nevoie de serviciile tale doar din ce domeniu face brand-ul parte. Însă, el trebuie să reflecte altceva.

2. Logo-ul transmite USP-ul brand-ului

E uşor să vorbim despre creare logo. Însă, după ce el este complet, are datoria să transmită USP-ul (unique selling proposition) brandului, adică elementele care fac unic brand-ul tău faţă de oricare altele din domeniu.

Logo-ul transmite, prin culoare şi forme, acel element pentru care publicul reţine brand-ul şi deduce de ce l-ar alege. Pentru a face asta, el trebuie să fie declinabil.

3. Creăm un logo ce se declină ușor și frumos

După creare logo urmează, bineînţeles, implementarea acestuia în campanie. Pe scurt, e “pus la treabă”. Mai exact, logo-ul este pus pe pliante, postere şi alte materiale ce susțin campania de promovare. Însă, această activitate este una pe termen lung şi include şi fotografii de copertă pe Facebook sau poveşti în Instagram, bannere de mari dimensiuni, personalizare de mașini sau publicare de ebook. Imaginează-ţi logo-ul pe o plăcuţă colorată în faţa biroului firmei tale şi pe cineva care îl citeşte. Logo-ul are datoria să arate bine, indiferent de suportul pe care este transpus.

Aici nu e vorba de imagini pixelate, puse pe panouri prea mari  – aceste elemente ies din discuţie atunci când logo-ul este făcut de către un graphic designer profesionist. Însă, logo-ul trebuie să fie elementul tău unic, chiar dacă se află pe o foaie atârnată de un copac la un eveniment sau pe un catalog exclusivist. Oricare dintre acestea are o datorie în faţa timpului, pe care o vom descoperi.

4. Logo-ul creat asigură branding-ul pe termen lung

Un logo care nu transmite informaţie riscă să poată fi schimbat înainte de vreme. Poţi evita asta dacă apelezi la profesionişti. Logo-ul, împreună cu numele, are rolul să facă un brand cunoscut.

Minusul tău dacă faci un logo simplu, gratuit, pe internet: Un astfel de logo, în principiu, trebuie să iasă suficient de bine încât să nu pară ieftin. Dar, în scurt timp, vei simţi nevoia să schimbi asta. Dacă el abia a ajuns proaspăt în mintea unui potenţial cumpărător care nu şi-a dus planul la bun sfârşit, iar tu îl schimbi, vei fi de nerecunoscut, o iei de la 0. Din nou. Un logo schimbat atunci cand procesul de branding nu şi-a atins scopul înseamnă să ştergi o bună parte din drumul făcut până acolo. Din nou, trebuie să obişnuieşti oamenii cu imaginea brand-ului tău, cărora trebuie să le placă cel nou.

Plusul tău dat de profesionişti: Odată lansat, logo-ul începe să se răspândească. Un logo făcut de specialiştii Lemon Ice Agency vine cu un certificat de garanţie oferit de expertiza în domeniu a acestora, este desenat atât de bine încât nici peste ani nu vei simţi nevoia de rebranding.

După ce logo-ul tău este creat şi pus pe unde ai ales să se vadă conform strategiei de marketing, brand-ul trebuie să vorbească, în continuare, prin vizual şi prin conţinut.

Logo-ul trece de bariera oricăror campanii de promovare – el rămâne acolo şi continuă mesajul dat de numele brand-ului şi de conţinutul lângă care se află.  

5. Un logo de brand vorbeşte pe limba consumatorului

Un logo care arată ieftin întotdeauna va fi considerat în plus de către targetul pieţei din care face parte. Nu va fi luat în serios nici chiar de cei care îşi doresc produse sau servicii ieftine – pentru că nu prezintă credibilitate. Mai mult, el va purta un mesaj nescris despre calitatea produselor cu care e asociat. De aceea este nevoie de un graphic designer profesionist, cu un portfofoliu care să vorbească de la sine. După ce alegi, designerul îşi duce task-ul de creare logo mai departe de o simplă execuţie.

Dacă brand-ul tău este unul economy, atunci logo-ul trebuie adaptat la acel public. Pentru un produs high class, vei oferi elemente care să impresioneze şi să promită calitate şi exclusivitate. În ambele cazuri, logo-ul comunică la fel de mult precum celelalte elemente de brand. Ai vedea logo-ul unui detergent de clasă economy pe ambalajul unui balsam de rufe în ediţie limitată? Nici noi.

Ce forme poate să ia un logo profesionist în procesul de creare

Orice logo poate arăta în multe feluri. Aşadar, să vorbim despre toate formele pe care poate să le ia imaginea brand-ului tău, cu tot cu exemple.

  1. Nume de brand simplu: CNN;
  2. Numele de brand, împreună cu un fundal coloristic: IKEA;
  3. Simbol: Apple;
  4. Simboluri abstracte: Nike;
  5. Mascote: KFC;
  6. Emblemă: Harley Davidson:
  7. Prescurtări: Coco Chanel;
  8. Combinaţii dintre cele de mai sus: Lacoste.

Ce trebuie să oferi pentru un logo de brand

Treci pragul unei agenţii de digital marketing. Dacă e Lemon Ice Agency, atunci vei intra direct în atmosfera creativă. Însă, atunci când vei cere un logo, trebuie să intri în rolul brand-ului tău. Şi anume:

  • Defineşte-ţi brand-ul în detaliu: Vorbeşte despre brand-ul tău, ce îşi doreşte să câştige şi cum. Spune orice detaliu relevant legat de brand.
  • Public: Chiar şi pentru graphic designer este important cui îi vorbeşti. Defineşte-ţi targetul în detaliu.
  • Concept: Brand-ul tău nu are doar un public, ci şi un stil de a vorbi. Povesteşte conceptul brand-ului, în cel mai mic detaliu.
  • Opţional, preferinţe: Poţi să propui o paletă de culori sau o viziune despre logo. Însă, aceea va fi pur orientativă. La final, un graphic desinger îţi poate spune o părere avizată legată de informaţiile tale. Lasă-l pe el să decidă, însă transmite-i și preferințele tale, provocarea lui este să te mulțumească pe tine, dar și să îți ofere produsul perfect potrivit business-ului tău.

Open, Draw, Save

Publicul percepe mesajul transmis de logo şi îl repetă cu fiecare prezenţă a sa. Iar pentru că el va comunica direct cu publicul, cu fiecare iniţiativă de brand, are nevoie să fie obligatoriu potrivit. Acum a venit momentul să te întrebăm: care sunt primele 10 logo-uri din lume pe care le poţi enumera şi descrie? Cât de diferite sunt ele? De ce îţi plac?

Astfel de servicii de creare logo oferă agenția Lemon Ice.

Ai nevoie de un logo care să te reprezinte?

DA!
OUR CLIENTS