Promovare și Comunicare Pinterest

Pinterest este reţeaua cunoscută deja pentru faptul că cele 5 minute pe care vrei să i le aloci se transformă în cel puțin o oră. Devine rapid o reţea preferată a românilor şi un loc unde îţi doreşti să fii prezent, pentru că ştii că postările salvate pe Pinterest sunt cele pe care oamenii le reţin şi le arată mai departe. Cum să nu îţi doreşti să fii pe Pinterest?

A fost creat ca să construiască utilizatorilor o viziune ideală a viitorului lor. Este o platformă pozitivă, unde brandurile înfloresc, la propriu, iar agenţiile le ajută să aibă polen în toate board-urile. 

Cum decurg campaniile de promovare pe Pinterest?

  • Vizibilitatea pe Pinterest este cel mai bun obiectiv. Platforma te poate ajuta să capeţi o reputaţie internaţională, atent gândită.
  • Postările pe Pinterest au alte trăsături, aşa că ai nevoie de profesionişti care pot adapta corect mesajul brandului tău pentru această platformă. 
  • Prezenţa constantă pe Pinterest este percepută ca fiind utilă pentru vizitatori.
  • Imaginile postate pe Pinterest sunt indexate destul de bine în Google Images.
  • Tot ce ştiai despre postările pentru alte reţele sociale nu se aplică pe Pinterest. 

Agenţia de marketing are experienţă în modalitatea de publicare a articolelor şi fotografiilor pe Pinterest. Conţinutul pe care îl publică pe platformă este adaptat cerinţelor şi întotdeauna plăcut de privit.

Marketingul pe Pinterest presupune reguli diferite după care “joci”, dar şi un plan de promovare atent organizat, astfel încât să ducă la împlinirea obiectivelor pe termen scurt şi lung. 

Ce poate face promovarea pe Pinterest pentru un brand

Crează o comunitate

Comunitatea de pe Pinterest este deschisă la mesajele pe care le transmiţi şi ţine cont de informaţiile pe care le distribui. Este o comunitate puternică.

Construieşte o imagine

Imaginea de pe Pinterest este unică şi, odată construită profesionist, te defineşte ca o autoritate în domeniul tău. 

Converteşte

Pinterest mizează pe aspiraţiile şi planurile utilizatorilor, oferindu-le idei şi soluţii. Oferta brandului tău poate fi una dintre acestea.

Rezultatele campaniei pe Pinterest se văd în: 

Urmăriri: Publicitatea pe Pinterest te aduce în faţa clienţilor interesaţi de o soluţie.

Vizibilitate: Mesajele publicate pe Pinterest pot fi salvate atât de mult încât ajung virale.

Feedback: Feedback-ul industriei este deja pe Pinterest, tu eşti acolo ca să oferi soluţii suplimentare.

Abonaţi: Urmăritorii tăi de pe Pinterest sunt interesaţi să vadă mai multe despre tine.

Conversii: Poţi afla cât de des a apărut o postare pe Pinterest şi câţi urmăritori au mers mai departe către site-ul tău.

De ce să faci promovare pe Pinterest

Potrivit unui studiu recent, din ce în ce mai mulţi oameni cu venituri medii folosesc Pinterest. Aceştia deţin deja o parte din informaţiile necesare ca să găsească soluţia oferită de brandul tău. Restul depinde de modul în care mesajele tale sunt gândite şi organizate.

Un brand vizibil pe Pinterest este un brand care are o relaţie apropiată cu publicul său şi care câştigă constant noi admiratori. Pe Pinterest nu doar exişti, ci îţi faci existenţa simţită.

Campaniile pe Pinterest sunt făcute pentru a îţi construi imaginea de care ai nevoie pentru un procent de conversii care te mulţumește. 

Ce contează într-o campanie pe Pinterest

Campaniile de promovare pe Pinterest au nevoie de profesionalism şi cunoştinţele pe care ţi le oferă o agenţie. Astfel, rămâne doar o chestiune de destin să devii vizibil pe platformă.

  1. Instrumentele pe care le foloseşte agenţia. Agenţia de marketing este la curent cu instrumentele necesare unei promovări eficiente pe Pinterest. Acestea duc la rezultate concrete, ce pot fi măsurate exact. 
  2. Mesaje publicate conform algoritmilor. Algoritmii de vizibilitate de pe Pinterest sunt unici, se updatează constant şi nu îi poţi învăţa din tutoriale pe internet. 
  3. Strategia de comunicare online. Strategia pe care agenţia o dezvoltă asigură o comunicare coerentă şi plină de informaţii pentru publicul tău.
  4. O comunitate puternică. Pinterest este una dintre platformele unde comunitatea este cu adevărat importantă deoarece aceasta îţi susţine activitatea şi asigură distribuirea mesajelor tale. 

Be interesting on Pinterest!

Pinterest este o platformă pe care o poţi accesa oriunde, oricând şi ştii că vei găsi cel puţin o soluţie sau un răspuns pentru inspirația ta. Însă, pentru ca acest răspuns să fie vizibil, ai nevoie de o agenţie de comunicare și strategie online.

Comunicarea pe Pinterest este necesară pentru multe dintre branduri, indiferent de nişa în care se află. Cu un limbaj propriu, platforma are nevoie de un “traducător” care intervine între tine şi utilizatorul final. 

CONNECTING SERVICES
OUR CLIENTS