O strategie online presupune un set de tehnici și tactici care ajută la promovarea companiei pentru a-și atinge obiectivele.
Aceasta ajută la o mai bună cunoaștere a companiei, la o mai bună adaptare a serviciilor pe care le oferă astfel încât acestea să corespundă nevoilor reale ale clienților și la construcția unei strategii care să aducă cât mai în fața publicului compania și produsele sau serviciile acesteia.
Strategia online trebuie să se plieze după nevoile și obiectivele companiei. Acestea trebuie parcurse în funcție de domeniul de business și în funcție de nivelul concurenței. Astfel se va beneficia de o strategie online personalizată.
1. Analiză client și competitori. Pentru a defini misiunea, identitatea și atuurile companiei față de concurență este necesară o definire clară a brand-ului;
2. Identificare piață adresabilă și stabilire target. Publicul țintă este esențial pentru orice tip de companie, fie online sau offline. Cunoașterea publicului țintă și a concurenței este un punct esențial care te definește;
3. Identificare surse eficiente de comunicare a produselor/serviciilor ținând cont de interesele targetului, de obiectivele clientului, fără a se ieși, însă, din identitatea de brand;
4. Stabilirea unei direcții, determinarea obiectivelor și un plan de atac;
5. Implementarea strategiei online pentru a influența pozitiv consumatorul și obținerea unui awareness cât mai bun.
O strategie online de marketing este destul de complexă, interactivă și este întotdeauna personalizată după obiectivele clientului, nivelul în piață al acestuia și al competiției.
Cum poți anunța ceva fără să promovezi acel anunț și, astfel, să te asiguri că ajunge cât mai aproape de maximul de oameni pe care îi (...)
CITEȘTE MAI MULTEști curios ce au căutat oamenii pe Google anul acesta? Oamenii din publicitate sunt, antreprenorii sunt și cu siguranță și vecina care de (...)
CITEȘTE MAI MULT