Strategie online

Înainte, în timp ce și după. Cele 3 capitole ale unei campanii online atât de asemănătoare, dar cu strategii si obiective atat de diferite. Secretul stă în sincronizarea și calitatea conținutului oferit.

Ce presupune o strategie online?

O strategie online presupune un set de tehnici și tactici care ajută la promovarea companiei pentru a-și atinge obiectivele.

Aceasta ajută la o mai bună cunoaștere a companiei, la o mai bună adaptare a serviciilor pe care le oferă astfel încât acestea să corespundă nevoilor reale ale clienților și la construcția unei strategii care să aducă cât mai în fața publicului compania și produsele sau serviciile acesteia.

Strategia online trebuie să se plieze după nevoile și obiectivele companiei. Acestea trebuie parcurse în funcție de domeniul de business și în funcție de nivelul concurenței. Astfel se va beneficia de o strategie online personalizată.

5 pași pentru o strategie online corectă:

1. Analiză client și competitori. Pentru a defini misiunea, identitatea și atuurile companiei față de concurență este necesară o definire clară a brand-ului;

2. Identificare piață adresabilă și stabilire target. Publicul țintă este esențial pentru orice tip de companie, fie online sau offline. Cunoașterea publicului țintă și a concurenței este un punct esențial care te definește;

3. Identificare surse eficiente de comunicare a produselor/serviciilor ținând cont de interesele targetului, de obiectivele clientului, fără a se ieși, însă, din identitatea de brand;

4. Stabilirea unei direcții, determinarea obiectivelor și un plan de atac;

5. Implementarea strategiei online pentru a influența pozitiv consumatorul și obținerea unui awareness cât mai bun.

O strategie online de marketing este destul de complexă, interactivă și este întotdeauna personalizată după obiectivele clientului, nivelul în piață al acestuia și al competiției.

 

Ai nevoie de o strategie online?

DA!
OUR CLIENTS