Promovare și Comunicare LinkedIn

LinkedIn este locul unde brandul tău are ce arăta. Probabil că, după ce ai citit această propoziţie, te gândeşti că orice reţea de socializare îţi oferă acest avantaj. LinkedIn este platforma în care compania ta, în frumuseţea activităţilor şi iniţiativelor tale, se poate simţi liberă. Pe LinkedIn nu îţi faci griji de fake news sau feedback care nu are legătură cu ce postezi. Pe LinkedIn te prezinţi cu tot ce ai mai bun.

Pe LinkedIn contează cuvântul spus și articolul distribuit. Fiecare contribuie cu conținut care aduce un plus de valoare rețelei și i-ar putea viza direct pe cei care îl văd. Activitatea pe LinkedIn este vizuală și scrisă. Dacă imaginile sunt în număr relativ mic, conținutul scris este la putere. Pentru că funcționează după proprii algoritmi și principii, LinkedIn te aduce în rândul celor ca tine – profesioniști, informați, lideri în domeniul lor de activitate.

Cum decurg campaniile de promovare pe LinkedIn?

  • Activitatea companiei este pe primul loc. LinkedIn poate fi portalul tău de ştiri. Ai vizibilitate în faţa celor interesaţi de conţinutul tău.
  • Prezentări ce pot deveni cu uşurinţă virale, pentru că publicul este atent la iniţiative profesionale.
  • Cercetări de piaţă şi conţinut care te ajută să îţi cimentezi rolul de autoritate în domeniul în care activezi. 
  • Poţi găsi angajaţi, colegi noi. La sfârșitul anului 2018 erau 15 milioane de joburi postate pe LinkedIn. Circa 3,4 milioane de utilizatori folosiseră ustensilele de angajare oferite de rețea. Sună tentant, nu?

O agenţie de marketing care oferă serviciul de comunicare pe LinkedIn ştie cum să organizeze şi să gestioneze conţinutul care apare pe profilul tău. Fiecare material publicat este bine gândit şi pus într-un context optim al pieţei. 

Comunicarea, marketingul pe LinkedIn îţi expune compania prin activităţile sale şi tot ceea ce reprezintă. Cei din mediul profesional îţi vor simţi vizibilitatea şi vei stârni admiraţia celor care te urmăreau pe alte reţele sau abia te-au descoperit. 

Ce poate face promovarea pe LinkedIn pentru un brand

Crează o comunitate

Comunitatea pe care o construieşti este una profesională, formată din specialiști cărora le vorbești în limbajul lor. Ei vor fi atenți la ce postezi și vor folosi informațiile utile.

Defineşte o imagine

De fiecare dată când oferi o informație pe LinkedIn îți construiești imaginea de lider în domeniu, prin credibilitate și autoritate. 

Converteşte

Potrivit unui studiu, 50% dintre consumatori sunt mai predispuși să cumpere un produs dacă au interacționat pe LinkedIn cu brandul care îl comercializează.

Rezultatele campaniei pe LinkedIn se văd în: 

Urmăriri: Publicitatea pe LinkedIn te aduce în faţa potenţialilor clienţi şi admiratori.

Vizibilitate: Postările atent gândite îţi aduc o vizibilitate şi mai mare decât în cazul celor organice.

Feedback: Vizibilitatea în industrie îţi va aduce un feedback complet, argumentat.

Viralizare: LinkedIn este un teren pe care poţi lansa articole, prezentări sau campanii ce devin virale. 

Conversii: Poţi afla câţi urmăritori au ales să petreacă timp pe site-ul tău din LinkedIn.

De ce să faci promovare pe LinkedIn

Aproximativ 50% dintre utilizatorii LinkedIn au putere de decizie în compania în care activează. Veniturile lor sunt medii și mari și sunt direct interesați de felul în care companiile abordează piața și își tratează angajații, colaboratorii și partenerii.

O companie este cu adevărat vizibilă aici dacă are un profil specializat, complet și este activă. LinkedIn este terenul pe care fie îl stăpânești, fie doar îl ocupi, într-o mică proporție. 

Cu o activitate coerentă, compania ta apare ca lider de opinie și informație în industria în care activează, are o credibilitate crescută și este la curent cu noutățile. Iar dacă are nevoie de angajați, îi găsește rapid – tot pe LinkedIn.

Ce contează într-o campanie pe LinkedIn

Există câteva elemente fără de care o campanie de promovare pe LinkedIn ar fi doar… o cheltuială inutilă.

  1. Instrumentele folosite în promovare. Agenţia de marketing digital cunoaşte o mulţime de instrumente legate de vizibilitate şi rezultate, conform cărora pot determina, lua acţiune şi măsura rezultatul pe care îl aşteaptă de la o campanie adaptată brandului, reţelei sociale şi publicului tău.
  2. Calculele exacte ale algoritmilor. Mesajul tău va ajunge la acel număr de urmăritori la care poate ajunge doar când este administrat de profesionişti.
  3. Strategia de comunicare online. Bineînţeles, fără o strategie online nu se poate obţine coerenţă. Marketerii dezvoltă o strategie pe termen lung, prin care fiecare mesaj este pus în context, valorificat şi măsurat.   
  4. Calendarul editorial. Fiecare calendar editorial dezvoltat de către agenţie reprezintă o strategie pe termen scurt, prin care publicul tău primeşte mesaje complete, coerente, ca în timpul unei conversaţii.
  5. Administrarea comunităţii. Comunitatea care este interesată de brandul tău are nevoie de comunicare cu tine. Agenţia este întotdeauna la dispoziţia utilizatorilor, astfel încât să ofere răspunsurile potrivite, la momentul potrivit.

Be a Social Media Pro!

Oricine își poate deschide un cont pe LinkedIn și, cu ajutorul unui tutorial, poate chiar să construiască o pagină de companie. De acolo până la indexare, vizibilitate și succes ai de parcurs un drum pe care agenția noastră îl cunoaște deja. 

Dacă te gândești să integrezi comunicarea pe LinkedIn în serviciile de marketing de care ai nevoie înseamnă că ai înțeles deja cât de importantă este vizibilitatea în rândul profesioniștilor din industrie și business, în general. Ai început drumul. Te putem ghida spre destinație. 

CONNECTING SERVICES
OUR CLIENTS