Servicii Branding

Credem ca brandul este o personalitate ce identifică targetul cu un produs sau un serviciu, iar loialitatea clientului față de acesta valorează mai mult decât o simplă achiziție.

Materiale grafice cuprinse în serviciul de branding

1. Naming – acolo unde este cazul;

2. Creare logo – fie că vorbim despre grafica unui prim logo al brand-ului, fie că este rebranding pentru împrospătarea imaginii business-ului, crearea unui logo este pasul definitoriu pentru succes;

3. Materiale de staționare – cărțile de vizită sunt încă utile în relațiile B2B, broșurile, flyerele, bannerele susțin brandul în orice stadiu s-ar afla acesta.

7 pași pentru un branding bun și beneficiile acestuia

1. Determinarea publicului țintă

Fundația construcției unui brand este aceea de a determina audiența pe care va sta focusul. O dată cu construcția acestuia pentru public, misiunea și mesajul companiei vor trebui croite pe nevoile specifice publicului. Blocul consumator privit ca un tot unitar ajută la crearea unui brand solid cu care ei se pot identifica.

2. Cercetarea competitorilor

Modul în care este definită identitatea acestora la nivel observativ pentru a crea ceva cu o valoare adăugată. Cercetarea diferențiază cum alte brand-uri și-au construit imaginea într-un mod eficient sau ineficient și nivelul calității serviciilor sau produselor oferite.

3. “Fotografierea” brand-ului 

Plecând de la identificarea unui nume, până la conturarea lui într-un logo și redactarea unui tagline perfect descriptiv și asumat, brandul prinde formă, font și culoare.

4. Definirea misiunii și comunicarea ei 

Proces ce are loc înainte de a începe construcția unei imagini ce va fi ulterior definită ca și brand. Valoarea serviciilor sau produselor oferite comunicate corect printr-o misiune construiește o audiență solidă și unitară. Misiunea definește scopul existenței business-ului. De la logo până la slogan, mesaj și personalitate, toate trebuie să se reflecte în acea misiune.

5. Asocierea brand-ului cu o tonalitate a vocii, abordarea 

Vocea este dependentă de misiunea companiei, audiență și industrie. Este cheia comunicării cu publicul și moneda cu care aceștia răspund. Tonalitatea vocii brand-ului poate îmbrăca multe personalități: profesională, prietenoasă, orientată pe serviciu, promoțională, conversațională, informativă etc.

6. Sublinierea calităților cheie și beneficiile acestora 

Produsele, serviciile și beneficiile acestora aparțin exclusiv brand-ului. A evidenția ceea ce un brand oferă în special față de altele, atrage după sine beneficii precum autenticitatea, transparența în relația cu audiența și o modalitate mai eficientă de a sprijini productivitatea.

7. Integrarea brand-ului în orice aspect al business-ului 

Construcția brandului nu se finalizează niciodată, el crește o dată cu compania. Branding-ul se reflectă în tot ceea ce audiența vede. De la logo-ul companiei, cărțile de vizită, website-ul și canalele de social media, vocea brandului este incorporată în mesaje și personalitatea în conținut.

8. Încrederea în propriul brand 

Odată definit ca brand care generează audiență, acesta se transformă într-un generator de ambasadori. Deși principalul ambasador este chiar cel ce l-a definit ca fiind brand, încrederea în acesta și comunicarea eficientă duce la o creștere semnificativă a răspândirii existenței în mod pozitiv.

Ai nevoie de servicii de branding?

DA!
OUR CLIENTS