Instagram este reţeaua socială care a revoluţionat comunicarea şi a dus-o mai aproape de terenul pe care ajungea în mod natural, cel vizual. Tot Instagram a preluat diezul românesc sau hashtag-ul Twitterian şi l-a transformat într-o metodă prin care vorbim cu cei cu aceleaşi interese ca noi. Între timp, brandurile aleg să îşi facă promovare pe Instagram tot prin #metodeinteractive.
Pe Instagram totul se discută în imagini. Există poveşti care durează fix 24 de ore, clipuri scurte cu sunete sau efecte de mişcare, fotografii prelucrate şi filtrate îndelung, hashtag-uri şi mici texte descriptive. Vizual, poţi face orice fel de campanie pe Instagram. Însă, trecând peste toate funcţiile sale, reţeaua este mediul în care brandul tău poate deveni din ce în ce mai vizibil, chiar în faţa oamenilor care sunt interesaţi de tot ce oferă.
Agenţia de marketing pe Instagram sau specializată în comunicare pe social media adună toate cunoştinţele legate de algoritmii de vizibilitate, studiază cum apar şi se modifică interesele publicului, explorează tot ce oferă un hashtag sau o opţiune şi îţi aduc brandul în faţa utilizatorilor.
Marketing-ul pe Instagram îţi mută brandul cât mai aproape de centrul intereselor potenţialilor clienţi. În acelaşi timp, te apropie stârnind acele zâmbete pe faţa clienţilor sau consumatorilor care se bucură de fotografiile tale.
Îţi umanizează brandul şi construieşte o legătură emoţională între tine şi utilizatori, care pot să vadă mai mult din brandul tău şi valorile pe care le promovează.
Fiecare inimă sau comentariu îţi face brandul şi mai vizibil. Poţi pune poveşti cu sondaje sau poţi chiar să lansezi concursuri. Utilizatorii nu vor rămâne indiferenţi în faţa unei provocări fotografice.
Promovarea pe Instagram are avantajul că poate ajunge la utilizatorii dintr-o anumită zonă geografică.
Instagram are o mare contribuţie în vizibilitatea unui brand, mai ales dacă are un public tânăr.
Gestul de a aprecia o fotografie pe Instagram pare atât de natural, încât ai şanse mai mari să ai un număr crescut de răspunsuri la postările tale.
Prin funcţia de redistribuire, Instagram îi încurajează pe utilizatori să îţi viralizeze o campanie bine gândită.
Instagram pune accent pe emoţii şi utilizatorii îţi vor aprecia o campanie bine dezvoltată. Restul rezultatelor se pot vedea în statistici.
Influencerii de pe Instagram contribuie la conversii. În plus, există turişti care caută anumite magazine, atunci când ajung într-o zonă nouă, în funcţie de recomandările utilizatorilor cunoscuţi.
Reţeaua socială are peste 800 de milioane de utilizatori lunari activi, adică peste dublu faţă de Twitter şi de trei ori mai mult decât WhatsApp şi Facebook Messenger.
Şapte din zece dintre hashtag-urile de pe Instagram au fost lansate de branduri. O postare cu un singur hashtag are un engagement de peste 12,6% faţă de una fără niciun hashtag. Deşi poţi include maxim 30 de hashtag-uri într-o postare pe Instagram, numărul ideal este 11. Rata de engagement de mai sus creşte proporţional cu fiecare hashtag.
De ce nu Instagram, mai ales atunci când 80% dintre utilizatori recunosc că urmăresc cel puţin un brand. Peste 300 de milioane de utilizatori folosesc poveştile în fiecare zi. Potrivit statisticilor, peste 120 de milioane de uzilitatori au cerut indicaţii, vizitat un website şi au contactat o companie, după ce au aflat de ea de pe Instagram.
Pentru că promovarea pe Instagram se bazează doar pe fotografii, contează originalitatea. Pentru ca o postare să fie apreciată, ea trebuie să fie diferită decât celelalte, chiar dacă este doar mai atrăgătoare. De aceea, fotografiile făcute de graficieni au mai mult succes decât cele făcute cu un simplu telefon.
Frecvenţa contează. Însă, postările care au consistenţă nu vor reflecta brandul în întregime. Ele apropie publicul de brand, aşa că trebuie să fie cât mai familiare. Graficienii ştiu că logo-ul va fi întotdeauna în acelaşi loc sau va exprima acelaşi mesaj.
Nu există ore universal valabile în care este cel mai recomandat să postezi pe Instagram. Dar există ritualuri de verificare a reţelelor pe care publicul tău le are şi pe care le poţi descoperi, atunci când ştii cum să analizezi cifrele din spatele postărilor.
Fie ele sponsorizate sau nu, poveştile construiesc mesaje. Poţi duce creativitatea mai departe cu o poveste ce are un număr suficient de fotografii sau video-uri. În plus, aceea este mai accesibilă pentru utilizatori decât o postare pe care o pot vedea sau nu.
Conţinutul care atrage utilizatorul are şanse mai mari să atragă şi conversii. Prin faptul că poate contribui, un potenţial client se apropie de brandul tău va răspunde activ la mesajele pe care le transmiţi.
Instagram te poate lăsa să fii încă un brand sau îl poate apropia de public în aşa fel încât te poate recomanda, după conversie. Agenţia noastră este în curentul tuturor noutăţilor şi posibilităţilor de promovare pe Instagram. Iar după ce analizăm aerul proaspăt, aplicăm tehnicile în postările şi campaniile tale.
Prezenţa pe Instagram este opţională ori aproape obligatorie, dacă vrei ca publicul să afle mai multe despre tine. Noi o putem face şi productivă.
Cum poți anunța ceva fără să promovezi acel anunț și, astfel, să te asiguri că ajunge cât mai aproape de maximul de oameni pe care îi (...)
CITEȘTE MAI MULTEști curios ce au căutat oamenii pe Google anul acesta? Oamenii din publicitate sunt, antreprenorii sunt și cu siguranță și vecina care de (...)
CITEȘTE MAI MULT