Servicii Optimizare SEO

Un site fără optimizare SEO este ca orbul care a descoperit Brăila – chiar dacă îşi atinge scopul, se transformă rapid în legendă. Cu timpul, îşi pierde numele, credibilitatea şi numărul de vizitatori. Devine o poveste de care nimeni nu mai e sigur.

Serviciul de optimizare SEO înseamnă legătura dintre marketing şi tehnologie. Imaginează-ţi o numărătoare care porneşte zilnic de la zero şi ajunge la peste 4 miliarde, în mai puţin de 24 de ore. Suma rezultatelor pe care toţi acei oameni le găsesc este şi mai mare.

Chiar şi la nivel local, cifrele depăşesc ordinul sutelor de mii. Între toate aceste căutări, site-ul companiei tale trebuie să se afle printre primele rezultate pentru ca business-ul tău să aibă succes. Astfel, primeşte un vot de încredere nescris din partea fiecăruia care îl accesează – pentru că i-a răspuns la întrebări, i-a rezolvat o nevoie. Optimizarea SEO nu mai este o opţiune – totul ţine de cum decizi să o faci.

Optimizare SEO:
Caută şi te va găsi

Ţi-am captat atenţia? Atunci este momentul să vorbim despre ce servicii de optimizare SEO îţi putem oferi. Google este punctul de referinţă al site-ului tău.

Vrei și trebuie ca site-ul tău să fie afișat printre primele rezultate atunci când cineva caută un serviciu sau un produs pe care compania ta îl oferă.

Dacă puterea cuvintelor poate fi măsurată, în era digitală, atunci autoritatea unui domeniu este cea care o dictează. Serviciul de optimizare SEO are grijă ca, la final, un site să aibă o autoritate cât mai mare în domeniul în care activează, printre site-urile locale.

SEO (search engine optimization) funcţionează pe bază de cuvinte-cheie şi atribute care fac un website să fie uşor de navigat şi plăcut privirii – ceea ce numim user experience (UX). De acest aspect se ocupă specialiștii SEO. Ei sunt întotdeauna la curent cu noutăţile Google despre algoritm și căutările utilizatorilor şi le pun în aplicare.

De ce contează ca un site să fie optimizat?

Sunt peste 3.700 de miliarde de utilizatori de internet în lume – această cifră creşte constant;

Cei de mai sus consumă 3.627 GB zilnic şi trimit peste 204.254 miliarde email-uri într-o zi;

Internetul găzduieşte 1.259 de miliarde de site-uri;

Într-o singură zi, în lume se fac peste 4.290 miliarde de căutări pe Google;

În România există inclusiv instituţii care se ocupă de vizibilitatea unui site, cum ar fi SATI, Trafic.ro sau Zelist;

Chiar dacă deja ai o bază de date de cumpărători, vei atinge un target mai larg pentru domeniul în care activezi;

Cei care ştiu deja despre brandul tău pot descoperi mai uşor produse/categorii/informaţii noi despre el;

La final, atât marketerii, cât şi proprietarii de site-uri văd optimizarea SEO ca pe o metodă prin care mesajul unui business ajunge la cât mai mulţi oameni ce pot fi interesaţi de el.

În ţara noastră, sunt 11,2 milioane de utilizatori de internet. Potrivit GPeC, românii cheltuie 5.000.000 euro zilnic pe cumpărături online (bunuri şi servicii). Circa 35-40% dintre aceştia aleg să cumpere/să plaseze comenzi pe telefonul mobil.

Un român face anual 8,4 achiziţii, aşa că din ce în ce mai multe magazine digitale aleg să îşi optimizeze site-urile, ca să poată fi găsiţi mai uşor.

Cum se prezintă un site cu optimizare SEO?

SEO pentru website înseamnă, în principal, răspunsuri eficiente la întrebările utilizatorilor. În detaliu, însă, acoperă toate aspectele care pot face un site să fie văzut și afișat de Google. Sau nu. Optimizarea pentru motoarele de căutare acoperă:

• Specificul site-ului, pe care îl defineşte şi îl direcţionează către publicul său;

• Articolele vor fi încadrate în funcţie de căutările utilizatorilor în domeniu şi informaţiile pe care compania ta le poate oferi;

• Paginile au o legătură între ele, astfel încât plimbările pe site vor fi uşoare şi relevante pentru oricine îl accesează;

• Fotografiile – optimizare foto înseamnă că imaginile de pe site nu îl vor încărca şi vor avea descrieri care susţin ce reprezintă, ceea ce ajuta ca ele sa fie afișate în Google Search Images;

• Meniul va fi clar atât pentru cititori, cât și pentru Google şi fiecare categorie va fi, în acelaşi timp, de sine stătătoare şi parte din întreg.

5 aspecte ale site-ului pe care o optimizare SEO completă le schimbă pentru totdeauna

În principiu, site-ul brand-ului tău face parte din motorul de căutare Google. În cazuri excepţionale şi, după avertismente, el poate fi eliminat de acolo. Însă, prezenţa lui în cel mai mare motor de căutare vine la scurt timp după ce site-ul apare pe internet. De atunci încolo, prioritatea este locul pe care el il are în Google şi nu numai.

1. Vei avea un site actualizat, din toate punctele de vedere

Specialiștii SEO actualizează elementele din site şi le optimizează pe cele viitoare, astfel încât ele să corespundă cu cele mai recente schimbări în politicile Google. Apoi, elementele care aduc un plus de informaţie vor fi exploatate, ca să îşi poată atinge potenţialul maxim, din punct de vedere al motoarelor de căutare.

Ce înseamnă: Dacă un utilizator caută doar un produs (de exemplu, scaun de lemn), elementele din site vor fi actualizate astfel încât să deducă, pe cât posibil, intenţia vizitatorului:

• Îşi doreşte să cumpere produsul: Va vedea o listă cu cele mai potrivite produse din respectiva categorie;

• Vrea să ştie mai multe despre produs: Va găsi un ghid care îi oferă toate detaliile de care are nevoie;

• Are nevoie de o adaptare/reparaţie a produsului: Va fi îndrumat către secţiunea specializată.

2. Se va vorbi despre site-ul companiei tale

Vizibilitatea pe care o capătă un site, după ce este optimizat, îl face relevant şi pentru competitori, dar şi alte site-uri care au, acum, ocazia să te citeze. Astfel, site-ul are şanse din ce în ce mai mari să apară ca referinţă sau sursă de informaţie, chiar şi pentru materiale jurnalistice. Devii leader în domeniul tău de activitate.

Ce înseamnă: Lansezi o campanie, pe termen limitat, bazată pe produsele tale. Acolo incluzi statistici de cumpărare sau alte cifre relevante pentru domeniu. Vizibilitatea în Google face ca site-ul să fie descoperit uşor. Presa din domeniu poate fi interesată de cifrele pe care le expui. Însă, le va furniza cu sursă. Apoi, vei avea fie numele citat pe un site citit de cumpărătorii interesaţi sau chiar de o trimitere cu link către afacerea ta.

3. Vei avea mai multe date de analizat

Optimizarea SEO înseamnă mai puțină muncă, înseamnă ogranizarea ei. Un site prietenos poate să includă chiar şi sondaje sau o secţiune de review-uri despre experienţa utilizatorilor pe site. Vei putea aduna date brute şi sugestii care să îmbunătăţească activitatea site-ului sau chiar a companiei.

Ce înseamnă: Vei putea monitoriza mai uşor navigarea pe site şi vei avea acces la păreri despre site-ul tău – pentru că va fi mai vizibil.

4. Legătura brand – cumpărător va fi mai strânsă

Un site optimizat pentru Google comunică mai strâns cu utilizatorii. Vei sparge bariera dintre produsele pe care le prezinţi şi cei care le cumpără. Site-ul va fi susţinut de materiale şi descrieri care îl vor clasa pe termen lung în zona de comunicare.

Un site cu meniu, categorii şi zone susţinute SEO vor însemna subiectul discuţiei pe care potenţialii cumpărători l-au deschis, după ce au căutat pe Google.

Ce înseamnă: Vei comunica mai eficient cu potenţialii cumpărători, dar şi cu cei fideli. Poţi afla de ce vin pe site-ul tău, ce să le oferi în plus şi ce îi interesează, atunci când ajung să citească mai multe despre brand-ul tău.  

5. Optimizare SEO înseamnă creştere pe termen lung

Niciuna dintre etapele optimizării SEO nu este în plus sau temporară. Site-urile optimizate prin cuvinte-cheie, care capătă atribute unice “în ochii” motoarelor de căutare, vor rămâne optimizate pe termen lung. Un cuvânt-cheie poate creşte, iar impactul categoriilor şi paginilor din site-ul tău vor urca din ce în ce mai sus printre rezultate.

Ce înseamnă: Un serviciu de optimizare SEO făcut de profesionişti este o investiţie ce dă rezultate pe termen lung. Chiar dacă vei vedea, pe viitor, ştiri legate de schimbări în algoritmii de căutare, optimizarea deja făcută va funcţiona. Posibil doar să ai nevoie de mici update-uri în platformă.

Caut sau mă simt norocos?

În business, nu se mai vorbeşte de noroc, decât în poveştile unde reţeta succesului este secretă. Serviciile de optimizare SEO compun o ustensilă-cheie pentru un brand prezent în online. Chiar dacă online-ul este doar o parte din activitatea ta (sau reprezintă tot dacă ai un magazin online), poate deveni metoda cea mai eficientă prin care business-ul tău capătă o vizibilitate şi mai mare, participând astfel la succes.

Pentru optimizare SEO ai nevoie de profesionişti care sunt la curent cu cele mai recente cerinţe şi care găsesc cele mai noi soluţii, ca să le răspundă exact. Pe ei îi poţi găsi în agenţia Lemon Ice. Şi pe Google.

Ai nevoie de servicii de optimizare SEO?

DA!
OUR CLIENTS