Promovare și Comunicare Facebook

Facebook este reţeaua de socializare pe care niciun brand nu o ignoră. Cu alte cuvinte, promovarea pe Facebook este un bun necesar. Este acea platformă pe care începe să comunice fiecare brand odată cu lansarea sau chiar cu ceva timp înainte, pentru că acolo este toată lumea. Din categoria publicului tău ţintă.

Cum decurge promovarea pe Facebook cu cele aproximativ 11 milioane de conturi Facebook români?

1. Strategii pe Facebook prin care cercetează îndeaproape interesele şi părerile publicului.
2. Mesaje legate de brand, valorile şi obiectivele lui în postări.
3. Fotografii în care publicul se regăseşte prin graphic design pe Facebook.
4. O comunicare coerentă, de lungă durată printr-o strategie de comunicare pe Facebook bine gândită.
Fiecare dintre noi trece printr-un proces amator de personal branding, atunci când postează pe Facebook. Oamenii postează şi răspund la comentarii în funcţie de instinct. Promovarea pe Facebook a brandurilor nu ţine de instinct. Marketing-ul pe Facebook înseamnă comunicare continua, branding de succes, strategii de promovare pe bază de analiza de comportament, analiza de comunitate, target şi analiză a rezultatelor.

Probabil că acum deja te întrebi ce ar putea face o agenţie mai mult decât poţi face tu cu pagina de Facebook a brandului tau. Pentru că îl cunoşti cel mai bine şi îţi ştii produsele. Însă, agenţia lucrează pe baza cunoştinţelor tehnice şi tuturor actualizărilor de care citeşti, ocazional, în presă. Agenţia de marketing pe Facebook specializat analizează piaţa pe care activezi şi publicul ei în detaliu. La finalul postărilor, ele sunt cât mai vizibile şi apropiate de cei cărora li se adresează, astfel încât să ducă înspre scopul lor final – vizibilitate, loialitate, conversie.

Ce poate face publicitatea pe Facebook pentru un brand

 • 1. Facebook crează o comunitate

Facebook oferă atât platforma, cât şi un set de mini-platforme (grupuri, aplicaţii, chiar postări) prin care publicul tău se poate transforma într-o comunitate.

 • 2. Facebook oferă informaţii

Mai exact, este locul unde poţi dezvolta mini-campanii care să transmită un mesaj de masă.

 • 3. Facebook converteşte

Este platforma unde oamenii văd promoţiile şi ofertele, dar şi produsele noi.

 • 4. Facebook oferă feedback rapid și sincer

Utilizatorii răspund activ şi se implică în discuţii despre brandul tău.

Rezultatele din campaniile pe Facebook se văd în:

 • Urmăriri/Reach – Poţi măsura vizibilitatea brand-ului tău prin numărul crescător al urmăritorilor din publicitatea pe Facebook.
 • Aprecieri/Like-uri – Arhicunoscutele reacţii, comentarii şi distribuiri îţi arată cât de activ răspunde publicul la iniţiativele tale.
 • Feedback – Din discuţiile publicului poţi vedea ce este apreciat la brandul tău şi ce poţi îmbunătăţi.
 • Viralizare – O campanie pe Facebook reuşită are rezultate palpabile şi măsurabile pentru că, în situaţii fericite, se împrăştie de la tine.
 • Vânzări/Conversii – Poţi vedea câte persoane au mers către site-ul tău dintr-o postare de Facebook.

De ce să faci promovare Facebook?

Reţeaua are peste 2 miliarde de utilizatori activi ce petrec timp urmărind persoane, ştiri, branduri. Circa 1,4 miliarde dintre ei se loghează zilnic pe reţeaua socială. Publicul reacţionează şi poate chiar să se emoţioneze doar ca urmare a unei simple campanii pe Facebook. Reţeaua funcţionează mai eficient şi mai rapid decât orice altă formă de comunicare digitală, chiar şi față de email.

Dintre toate reţelele, Facebook are cea mai variată gamă de utilizatori. Bărbaţi şi femei de toate vârstele se loghează şi îşi fac preferinţele vizibile.

 • 18 – 29 ani: 88% dintre ei sunt activi.
 • 30 – 49: 84% dintre ei sunt activi.
 • 50 – 64: 72% dintre ei sunt activi.
 • Peste 65: 62% dintre ei sunt activi.

Cu un astfel de public, poţi să îţi construieşti orice strategie sau campanie pe Facebook, care îţi va implica publicul. Comunicarea poate fi vizuală, auditivă sau scrisă. Indiferent de forma ei, o parte din publicul tău va reacţiona.

Ce contează într-o campanie pe Facebook

1. Instrumentele pe care agenţia le cunoaşte

Pe lângă instrumentele vizibile şi accesibile, Facebook oferă o mulţime de metode prin care poţi promova un brand sau o reclamă. Câteva click-uri pe telefon pot să îţi ducă o campanie în timeline-ul unor utilizatori. Însă, o reclamă făcută atent, cu obiective şi personalizări va merge direct către publicul tău.

2. Postări conform cu algoritmii

Marketerii din agenţia noastră sunt la curent cu toate schimbările de algoritmi de vizibilitate şi generează soluţii pentru fiecare dintre ele. Mesajul transmis de pe pagina ta este în cea mai bună versiune a sa, pentru ca postarea să ajungă la cât mai mulţi admiratori.

3. Strategia de comunicare pe Facebook

Agenţia dezvoltă o campanie de comunicare pe termen lung, pentru toate scenariile care pot apărea. Cel mai eficient mod prin care poţi transmite un mesaj este dacă îl calculezi, etapizezi, valorifici. Strategia va avea obiective şi etape precise şi poate include chiar mini-campanii.

4. Campanii pentru vizibilitatea brandului pe Facebook

În agenţie se documentează şi construiesc campanii bine gândite şi dezvoltate astfel încât să crească vizibilitatea unui brand, să întărească o comunitate şi să convertească.

5. Suport pentru comunitatea ta pe Facebook

Agenţia va păstra o legătură strânsă cu cei care fac parte din comunitatea interesată de produsele sau serviciile tale, valorile şi misiunea brandului tău. Ei vor răspunde la întrebări, vor menţine discuţii şi vor oferi soluţii sau idei noi pentru îmbunătăţirea brandului.

Reclamele pe Facebook schimbă jocul

La Facebook se aplică acea veche proporţie: cât efort depui, atâtea rezultate primeşti. Agenţia de marketing se implică în comunicarea pe Facebook ca într-un proiect separat de oricare altele, dar care îi oferă consistenţă brandului tău. Poţi posta singur despre produsele tale sau îţi poţi croi drumul către studiile de caz de succes despre care citeşti în presă.

Suntem pregătiţi să îţi împrospătăm brandul prin promovare pe Facebook, implicăm toate departamentele (social media marketing, graphic design, copywriting) în munca noastră, pentru ca totul să arate şi să funcţioneze conform aşteptărilor clienţilor tăi. Apoi, publicăm şi măsurăm rezultate.

Ai nevoie de promovare Facebook?

DA!
OUR CLIENTS