Cea Mai Veche Reclamă Din Istorie

Cea mai veche reclamă din istorie

Într-un material anterior am discutat despre cea mai scumpă reclamă făcută vreodată, care aparține brandului Chanel. Ei bine, acum a venit timpul să discutăm despre prima și cea mai veche reclamă din istorie. 

Prima reclamă a apărut în Antichitate

Mai exact în anul 500 î. Hr., în orașul Memphis din Egiptul Antic. Vorbim despre niște vremuri în care oamenii erau puternic ancorați în mituri și legende cu zei. Iar acest lucru este extrem de relevant pentru reclama despre care vorbim azi.

Minos din Cipru – primul antreprenor care s-a promovat pe un OOH

Asta dacă putem numi OOH textul sculptat pe unul dintre stâlpii din Memphis: „Aici locuiește Minos din Cipru, care este capabil să interpreteze visele datorită zeilor pentru un preț corect”. Care era prețul nu vom ști niciodată ori câți clienți avea Minos sau care a fost bugetul alocat pentru sculptura în piatră. Ar fi fost interesant să-l comparăm cu un panou publicitar al zilelor noastre sau cu un AD din online? Ar fi fost… 

Sursa: https://dalistrategies.com/en/15-interesting-facts-about-advertising-you-may-have-never-heard-of/ 

Alte articole

3.024.000 cuvinte scrise
19.570 materiale grafica
2.464 postari pe an
1.000.000 linii de cod scrise

Succesul brandului tău în online se află la un mesaj distanță

Lasă-ne să ne folosim de cunoștințele și experiența noastră pentru a te ajuta să-ți promovezi afacerea și să obții noi clienți! Te așteptăm cu un mesaj!

Vrei să ținem legătura mai des?

Atunci abonează-te la Newsletter-ul nostru. Promitem să nu te spamăm, ci să-ți trimitem doar informații valoroase. 🙂