De Ce Tiktok Este Preferata Generației Următoare

De ce TikTok este preferata generației următoare

Odată la câțiva ani, apare o revelație în social media și dă peste cap tendințele din lumea virtuală. În această situație au fost Facebook, Instagram și, pe alte plaiuri decât ale noastre, adictivul Pinterest. 

În 2017 a explodat în toată lumea o rețea socială și mai adictivă – TikTok. Marketerii probabil că știu aplicația de pe vremea când purta numele de Musical.ly și încă nu fusese achiziționată de gigantul chinez ByteDance. Nu are rost să mai spunem că acesta a devenit cel mai valoros startup din lume. Nici că TikTok a devenit cea mai descărcată aplicație din magazin în 2018.

Cu ce se mănâncă TikTok

TikTok este o aplicație cu rol de rețea socială destinată 100% clipurilor video – foarte scurte, de maxim 15 secunde. Ca să creezi un clip poți folosi orice melodie, efect de sunet sau filtru muzical. Pentru că activitatea pe TikTok nu se monetizează în mod direct, nu există o regulă care să vizeze drepturile de autor. 

Hai să îți spunem un secret. După ce a încercat să achiziționeze TikTok și nu a reușit, Mark Zuckerberg și-a făcut cont pe rețea. Are aproape 5.000 de urmăritori, în timp ce cântăreața Andra Gogan are deja peste un milion de urmăritori.

Lemon_Note04_De Ce Tiktok Este Preferata Generației Următoare_2

Ca să intri în ”evidența” rețelei atunci când publici un clip, trebuie să folosești hashtag-uri precum

  • #romania (2,8 miliarde vizualizări), 
  • #românia (97 milioane vizualizări), 
  • #tiktokromania (173 milioane vizualizări), 
  • #comedy (60,2 miliarde de vizualizări) 
  • #foryoupage (578 miliarde vizualizări).

Un adult care nu lucrează în marketing poate că va înțelege mai greu esența TikTok-ului, un loc unde mulți fac clipuri bazate pe ce e în trending-ul local și care nu sunt întotdeauna amuzante.

Un adult care lucrează în marketing va observa mișcările utilizatorilor deschiși la tot ce este nou în aplicație, pentru care postările cu lip sync au un potențial ridicat de viralitate, la fel ca și cele cu mini-sincroane.

Un copil va intra în rețea, va râde și va da inimioare celor ce au publicat ceva amuzant pe moment, apoi va filma un clip cu piesele care sunt populare pe moment. 

TikTok – în prezent și viitor

TikTok a venit cu toate ingredientele care promiteau popularitate în rândul utilizatorilor sub 18 ani, chiar și sub 15 ani:

  • un clasament al pieselor și clipurilor populare, în care fiecare își poate găsi locul dacă imită dansul/piesa și pune hashtag-urile potrivite
  • provocări dese, care sunt accesibile și aparent inofensive (contrar celor de pe YouTube de acum câțiva ani)
  • libertatea de a folosi orice, dar orice piesă muzicală își doresc utilizatorii
  • libertatea de a adapta orice clip în trending, de a se exprima cu orice fel de glume în limita de 15 secunde
  • potențialul mare al unui clip bine executat de a ajunge viral în rândul celorlalți.

Adicția față de TikTok

V-am menționat mai devreme de Andra Gogan, influencer român pe TikTok. Cântăreața a mers atât de departe în vară încât și-a numit un turneu național după aplicație. 

TikTok este locul unde creatorii de conținut chiar pot fi oricine – indiferent de posibilitățile telefonului de pe care operează sau de cele financiare, care pot limita pe alocuri imaginația. Acolo totul ține de idei scurte, de moment. De fapt, așa este și umorul de pe TikTok – brut și de moment și adictiv chiar din aceste motive. 

TikTok este acum într-un moment de glorie în România și estimăm că acesta nu se va încheia prea curând. 

Alte articole

3.024.000 cuvinte scrise
19.570 materiale grafica
2.464 postari pe an
1.000.000 linii de cod scrise

Succesul brandului tău în online se află la un mesaj distanță

Lasă-ne să ne folosim de cunoștințele și experiența noastră pentru a te ajuta să-ți promovezi afacerea și să obții noi clienți! Te așteptăm cu un mesaj!

Vrei să ținem legătura mai des?

Atunci abonează-te la Newsletter-ul nostru. Promitem să nu te spamăm, ci să-ți trimitem doar informații valoroase. 🙂