Acasă / De știut / Ce au căutat oamenii pe Google în 2019?

Ești curios ce au căutat oamenii pe Google anul acesta? Oamenii din publicitate sunt, antreprenorii sunt și cu siguranță și vecina care de obicei trage cu ochiul la ce se întâmpla pe scară vrea să știe ce se află în search history-ul tău.

Spre norocul tuturor, Google a avut grijă să satisfacă această curiozitate și a publicat lista anuală cu cele mai populare căutări. Datele publicate se pot cataloga în funcție de țară, domeniu sau se pot vedea cele mai căutate subiecte la nivel internațional. Lista completă o găsiți pe Google Trends. Noi vă prezentăm o mare parte din căutările din România.

Căutări populare în România, clasate pe categorii

Ce este…

 1. Ce este meninginta
 2. Ce este orca
 3. Ce este verbul
 4. Ce este difteria
 5. Ce este fanesca
 6. Ce este Papageno
 7. Ce este anxietatea
 8. Ce este substantivul
 9. Ce este Halloween
 10. Ce este fizica

Unele căutări au o perioadă de glorie

În funcție de evenimentele petrecute pe glob sau în țară, oamenii au arătat o curiozitate deosebită pentru subiectul de interes la o anumită dată. Astfel avem o perioadă foarte scurtă în care căutările pe un anumit cuvânt au explodat, iar ulterior au încetat complet. Acest peak a fost îndeajuns pentru a propulsa anumite cuvinte printre cele mai căutate.

01 Ce Au Cautat Oamenii Pe Google In 2019

Rețete

 1. Socată rețetă tradițională
 2. Clătite rețetă originală
 3. Cozonac rețetă Jamila
 4. Varză murată rețetă
 5. Pancakes rețetă
 6. Zacuscă rețetă
 7. Ciorbă de burtă rețetă
 8. Murături asortate rețetă
 9. Ardei umpluți rețetă
 10. Colivă rețetă

Unele căutări sunt sezoniere

În funcție de anotimp sau sărbătoare, oamenii caută sfaturi potrivite momentului. Astfel, bineînțeles că murăturile sunt mai căutate toamna, iar cozonacul iarna. Este extrem de important pentru branduri să se axeze pe subiecte sezoniere pentru a se clasa în topul căutărilor Google, devenind astfel răspunsul pe care publicul îl caută.

Cum se

 1. Cum se calculează aria cercului
 2. Cum se manifestă gripa
 3. Cum se votează
 4. Cum se calculează media
 5. Cum se fac urzicile
 6. Cum se schimbă ora
 7. Cum se face socata
 8. Cum să slăbești
 9. Cum se face coliva
 10. Cum se face mămăliga

Alte căutări sunt anuale

Conținutul de calitate este mereu căutat, iar unele cuvinte se află în top pe tot parcursul anului. Printre ele se află coliva, desertul preferat al Românilor, anxietatea, educația psihologică fiind în creștere la noi în țară și subiecte școlare, dovadă că noua generație este însetată de cunoaștere.

02 Ce Au Cautat Oamenii Pe Google In 2019

Lumea într-o continuă schimbare

Pentru a trage câteva concluzii relevante pentru 2020 putem să aruncăm un ochi …în 2018.

Având în vedere că aceste subiecte au fost atât de populare în anul 2018, ai crede că o mare parte din ele se găsesc și în 2019. Însă utilizatorii au avut alte gânduri:

03 Ce Au Cautat Oamenii Pe Google In 2019

Comparând căutările populare în 2018 cu cele din 2019 vedem că pentru a ranka în topul căutărilor Google este necesar să fim la curent cu piața, să mirosim schimbările sociale înainte să apară și să le oferim utilizatorilor ceea ce își doresc.

Astfel în 2020, cei care doresc să ofere conținut care să apară în preferințele utilizatorilor trebuie să fie cu un pas înaintea lor.

Alte articole

Cum Să Ai Un Website De Succes? Iată 7 Soluții Pentru Un Website Eficient

Cum să ai un website de succes? Iată 7 soluții pentru un website eficient

Website-ul este cartea de vizită a afacerii tale și poate fi unul dintre criteriile pe baza căruia un potențial cumpărător îți alege produsele/serviciile. Sau nu. Prin intermediul unui site bine lucrat, care să îndeplinească atât calitățile unui website funcțional, cât și standardele pentru un site estetic și optimizat,…
3.024.000 cuvinte scrise
19.570 materiale grafica
2.464 postari pe an
1.000.000 linii de cod scrise

Succesul brandului tău în online se află la un mesaj distanță

Lasă-ne să ne folosim de cunoștințele și experiența noastră pentru a te ajuta să-ți promovezi afacerea și să obții noi clienți! Te așteptăm cu un mesaj!

Vrei să ținem legătura mai des?

Atunci abonează-te la Newsletter-ul nostru. Promitem să nu te spamăm, ci să-ți trimitem doar informații valoroase. 🙂